| Tytuł: | lumbago czy ucisk krążka |
| Autor: | Ula 13.9.2011, 15:51 |
| Cześć! mam problem z bólami w dolnej partii pleców, ale wykonuję pracę fizyczną polegającą na częstych skonach. Chciałabym wiedzieć jak rozróżnić lumbago od ucisku na krążek międzykręgowy bo biorę te dwie opcje pod uwagę. Bóle te są spowodowane raczej moją pracą, a teraz są tak silne, że jestem na zwolnieniu i przyjmuję środki przeciwbólowe tyle zalecił lekarz. | |
| Tytuł: | lumbago czy ucisk krążka |
| Autor: | Joanna 18.2.2012, 20:53 |
| Na bóle krgosłupa polecam technikę bowena.Działa.Sama korzystam z tej techniki i jestem bardzo zadowolona.Lista terapeutów xxx | |

Ból kolana może przeszkadzać w wykonywaniu obowiązków, zarówno w domu, jak i w pracy, zwłaszcza gdy nasila się podczas chodzenia, kucania czy klękania. Jest objawem, którego nie powinno się ignorować. Jeśli nie ustępuje przez kilka dni, należy skonsultować się z lekarzem (ortopedą).
Lordoza
Kręgosłup wygięty w stronę brzuszną. Chora osoba przypomina kaczkę. Coś to przypomina? A może po prostu Ty albo ktoś z Twoich znajomych ma takie schorzenie? Jest to lordoza.
Lordozy są naturalne i występują w odcinku szyjnym oraz lędźwiowym kręgosłupa. Jednak czasami się zdarza, że pogłębiają się i powodują trwałe deformacje ciała.