| Tytuł: | Doraźne łagodzenie objawów lumbago |
| Autor: | ksas 15.2.2011, 12:51 |
| Witam! Prawdopodobnie cierpię na lumbago. Niedługo idę z tym do lekarza, jednak jak na razie muszę walczyć samemu z tym bólem. Czy ktoś może poradzić jak łagodzić ból. Nie mogę brać zbyt silnych leków przeciwbólowych, ponieważ codziennie prowadzę samochód. Czy ktoś może coś doradzić? | |
| Autor: | ksenia 15.2.2011, 14:17 |
| jesli masz takei bóle to czemu jeszcze nie byłeś u lekarza? doraźnie moga trochę pomów masaże i leki przeciwbólowe dostępne bez recepty. Jednak musisz iść jak najszybciej do lekarza | |
| Autor: | ami 16.2.2011, 08:03 |
| no właśnie- w przypadku lumbago niezwykle ważne jest, aby jak najszybciej iść do lekarza. Dzięki temu unikniesz jakiś poważniejszych komplikacji. doraźnie mogą jednak pomóc leki przeciwbólowe. jednak powinienes ograniczyć jazdę samochodem. | |
| Autor: | Peter 16.2.2011, 11:24 |
| jeśli masz takie bóle pleców, to możesz wziąć pyralginę. w twojej sytuacji jest to najlepsze rozwiązanie, ponieważ nie będziesz zdekoncentrowany i będziesz mógł normalnie prowadzić samochod. | |
| Autor: | Maciej50 17.2.2011, 08:22 |
| Zgadzam się z Peterem- gdy ja miałem podobne bóle pleców, to po zażyciu jednej dawki wszystko wracało do normy i już nic nie bolało. | |
| Autor: | ksas 17.2.2011, 13:20 |
| już byłem u lekarza, na szczęście wystarczą tylko masaże i leki. dzięki za rady. pozdrawiam serdecznie. | |
| Autor: | maciej 23.3.2011, 13:45 |
| zgadzam sie zpeterem gdy ja mialem podobne bole plecow to po zazyciu jednej dawki wszystko wracalo do normy i juz nc nie bolalo | |

Ból kolana może przeszkadzać w wykonywaniu obowiązków, zarówno w domu, jak i w pracy, zwłaszcza gdy nasila się podczas chodzenia, kucania czy klękania. Jest objawem, którego nie powinno się ignorować. Jeśli nie ustępuje przez kilka dni, należy skonsultować się z lekarzem (ortopedą).
Lordoza
Kręgosłup wygięty w stronę brzuszną. Chora osoba przypomina kaczkę. Coś to przypomina? A może po prostu Ty albo ktoś z Twoich znajomych ma takie schorzenie? Jest to lordoza.
Lordozy są naturalne i występują w odcinku szyjnym oraz lędźwiowym kręgosłupa. Jednak czasami się zdarza, że pogłębiają się i powodują trwałe deformacje ciała.