| Tytuł: | Lumbago domowe sposoby |
| Autor: | gabi 23.6.2010, 08:59 |
| Czy ktoś zna jakiś domowy sposób " bez recept" na to ? Mi się to zdarza co roku w zimę, mam nadzieję, że to jak bywało sygnał, że wiosna idzie. Tym razjednal nie jestem pewna bo zaczęło bolec dwa dni po ostrym koncercie (abnormal sickness, chłopaki dają ostro wiec trochę śmy poskakali). Ostatnio przeszło po 4 dniach, tym razem już 5 dzień się mecze i zapisałam się nawet do medyka ale dopiero przyjmie mnie we wtorek. Jak wiec przetrwać do tego czasu ?! Proszę o pomoc Samotna w bólu. | |
| Autor: | Antonio 28.6.2010, 10:36 |
| Oj znam ten bol. Niestety nic nie pomaga. Generalnie masci wychladzajace, ketonal w zelu i obrac pozycje lezaca w ktorej nie boli i tak zostac az przejdzie Smile)). Do lekarze mozna isc po srodki przeciwbolowe na recepte. W razie koniecznosci zastrzyki. Mnie tez zawsze to lapie na zimie i przechodzi po tyodniu. Moj wiek 39. A Twoj asia77 ? 33 czy 77 ? Smile Daj znac jak zdrowko. Powodzenia! | |
| Autor: | Ewelina 5.7.2010, 12:21 |
| Witam wszystkich zainteresowanych! Udało mi się dziś odwiedzić lekarza rodzinnego, który stwierdził, że to napięcie mięśni szkieletowych powoduje taki ból. Pan doktor mnie w prawdzie nie zbadał ale z lekami trafił w sedno: kazał pić Nemisil - działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo oraz na wieczór łykać Myolastan - zwiotcza mięśnie szkieletowe i fajnie działa uspokajająco i przeciwlękowo przy okazji - w sam raz na wieczór przed snem. Jednak coś tam potrafią no i farmacja też daje rady bo po pierwszej dawce niespodziewana, duża poprawa! Dzięki panie doktorze!!! | |
| Autor: | anna 12.7.2010, 13:00 |
| Mata Khushi to innowacyjny produkt, który pomoże Ci na zawsze zażegnać lub złagodzić dolegliwości bólowe związane z lumbago. Dobroczynne działanie kolców przynosi głęboką ulgę, odpoczynek i uśmierzenie bólu. Korzystaj z maty codziennie przez około 40 minut. Już po kilku dniach stosowania zauważysz znaczącą poprawę i znaczne osłabienie dolegliwości bólowych. Mata Khushi to naturalny sposób na walkę z bólami i neutralizację napięć. Więcej informacji znajdziecie na stronie xxx | |
| Autor: | Honorcia 26.5.2011, 08:21 |
| Może pójść w stronę homeopatii? Nie zaszkodzi, a może pomoże. Ostatnio czytałam trochę o tym i znalazłam ciekawą stronkę, może komuś się przyda homeopatia.biz.pl | |

Ból kolana może przeszkadzać w wykonywaniu obowiązków, zarówno w domu, jak i w pracy, zwłaszcza gdy nasila się podczas chodzenia, kucania czy klękania. Jest objawem, którego nie powinno się ignorować. Jeśli nie ustępuje przez kilka dni, należy skonsultować się z lekarzem (ortopedą).
Lordoza
Kręgosłup wygięty w stronę brzuszną. Chora osoba przypomina kaczkę. Coś to przypomina? A może po prostu Ty albo ktoś z Twoich znajomych ma takie schorzenie? Jest to lordoza.
Lordozy są naturalne i występują w odcinku szyjnym oraz lędźwiowym kręgosłupa. Jednak czasami się zdarza, że pogłębiają się i powodują trwałe deformacje ciała.