|
Lumbago ?? (pater) |
|
|
to prawdopodobnie jest lumbago. najlepiej iść do lekarza może być rodzinny. powinien przepisać jakieś środki przeciwbólowe lub zastrzyki. a bez recepty to maść rozgrzewająca Viprosal B lub Neo Capsiderm albo jakies plastry rozgrzewajace (więcej...) |
|
|
Do jakiego lekarza przy lumbago ? (laviva) |
|
|
witam,mam problem ,z bólem kręgoslupa u dołu jest to wręcz kłócie w jednym miejscu z promieniowaniem na lewą noge,lekarz dal mi tydzien zwolnienia,po tygodniu ból sie zmiejszyl ale dalej uniemożliwia mi ,normalność w xxx Dekarzem więc pracuje na wysokosciach,doktor twierdzi ze w takim stanie powinienem podjąć prace,czemu ja jestem xxxł mi zastrzyk tydzien zwolnienia ,tabletki przeciwbólowe,czy on ma racje skoro mnie dalej boli,?? (więcej...) |
|
|
JAK Przyśpieszyć leczenie (Mario) |
|
|
Witam, ja tez średnio raz w roku mam bóle , w tym roku ,,siekło,, mnie w sierpniu w trakcie zbierania ogórków, padal sobie deszczyk i zawiało.Tak jak w tym roku nie bolało jeszcze nigdy 5 godz wstawałam z łóżka . Zaczynałam od ketonalu i tramalu , później były zastrzyki gdzie pomagało przy 10 dawce,obecnie uważam ze najlepszy jest aglan(nie jego zamiennik , on jest gorszy ) mogę tez polecić czopki duo diclac (nie wiem jak się to pisze)Leki są oczywiście na receptę.Jak dopadnie najlepsze spanie na fotelu z mocno wyprostowanymi plecami (nic milego).A z poduszkami elektrycznymi radze uważać żeby skolei nie przegrzać nerek , podobno to nie za dobre dla nich.Życze zdrówka :) (więcej...) |
|
|
jak sie z tym uporać? (romekek) |
|
|
Tylko nie poszlem dobra:) sama nazwa lumbago to tylko opis bolu, ktory moze byc spowodowany roznymi czynnikami np. przeciazeniem. Mozliwe ze jakis nagly ruch spowodowal naciagniecie jakiegos miesnia lub wiezadla przy kregoslupie, moze spowodowac to jednoczesnie napiecie przebiegajacego w okolicy jakiegos nerwu co powoduje bol, ktory moze promieniowac. Jesli zaraz to nie przejdzie to radze isc szybko do specjalisty bo z kregoslupem nie ma zartow!/poczekac na rady osob bardziej kompetentnych ode mnie/ (więcej...) |
|
|
Lumbago domowe sposoby (gabi) |
|
|
Może pójść w stronę homeopatii? Nie zaszkodzi, a może pomoże.
Ostatnio czytałam trochę o tym i znalazłam ciekawą stronkę, może komuś się przyda homeopatia.biz.pl (więcej...) |
|
|
Pomocy!!Lumbago?? (Judytka) |
|
|
współczuję bulu mnie też dopadło ale jutro idę do swojego neurologa może coś poradzi pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Doraźne łagodzenie objawów lumbago (ksas) |
|
|
zgadzam sie zpeterem gdy ja mialem podobne bole plecow to po zazyciu jednej dawki wszystko wracalo do normy i juz nc nie bolalo (więcej...) |
|
|
do jakiego lekarza przy lumbago (Ziemek) |
|
|
Cierpię od czasu do czasu na mocny ból w dole pleców. Podobno to lumbago, czyli korzonki. Jaki lekarz specjalista jest pomocny przy bólach kręgoslupa? (więcej...) |
|
|
Lumbago (Tomek) |
|
|
Cześć. Znacie jakieś środki aby złagodzić ból, bo mnie zgina w pół? Kiedyś nawet nie zdawałem sobie sprawy z bólu i dziwiłem się, że kogoś boli a teraz niestety i mnie dopadło. Pomóżcie proszę (więcej...) |
|
|
lumbago czy ucisk krążka (Ula) |
|
|
Na bóle krgosłupa polecam technikę bowena.Działa.Sama korzystam z tej techniki i jestem bardzo zadowolona.Lista terapeutów xxx (więcej...) |

Ból kolana może przeszkadzać w wykonywaniu obowiązków, zarówno w domu, jak i w pracy, zwłaszcza gdy nasila się podczas chodzenia, kucania czy klękania. Jest objawem, którego nie powinno się ignorować. Jeśli nie ustępuje przez kilka dni, należy skonsultować się z lekarzem (ortopedą).
Lordoza
Kręgosłup wygięty w stronę brzuszną. Chora osoba przypomina kaczkę. Coś to przypomina? A może po prostu Ty albo ktoś z Twoich znajomych ma takie schorzenie? Jest to lordoza.
Lordozy są naturalne i występują w odcinku szyjnym oraz lędźwiowym kręgosłupa. Jednak czasami się zdarza, że pogłębiają się i powodują trwałe deformacje ciała.